Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Γιατί Αναπλιώτικα;

Καλό το ερώτημα.

Γιατί θα γράφω θέματα σχετικά με το Ναύπλιο, παλιά και νέα.

Αφού έτυχε να γεννηθώ, να μεγαλώσω και να περάσω το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου εδώ, μπορώ να το λέω και Ανάπλι, όπως οι παλιοί.

Και γω παλιός έγινα πια, βαδίζοντας στον 65ο χρόνο της ζωής, απίθανο το πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια.

Ανοίγω ένα νέο κύκλο στη διαδικτυακή μου παρουσία με το anapliotika.blogspot.gr.

Ξεκίνησα να αρθρογραφώ στις τοπικές εφημερίδες πριν από 22 χρόνια, να μιλάω στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση από το ξεκίνημα σχεδόν που έγιναν ελεύθερα, στο διαδίκτυο από το 2007.


Έφτιαξα την ιστοσελίδα argolidafree το 2007, με τουριστικό κυρίως περιεχόμενο και λίγες ειδήσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησα το blogging με το ψευδώνυμο Avrianos στο argolidafree.blogspot.com, με έκφραση γνώμης, άποψης και άσκηση κριτικής.

Συνέχισα με τον θρυλικό Prefadoro, που στην κυριολεξία χάραξε τα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της περιοχής μας.

Απόδειξη της επιρροής του Prefadorou ήταν οι συστηματικές προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, απειλές, οι προπηλακισμοί που δέχτηκα, ακόμα και αντι-ιστοσελίδες φτιάχτηκαν, αλλά και οι διορθώσεις και η αποδοχή πολλών από αυτά που κατά καιρούς πρότεινα.

Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να κωδικοποιήσω τα θέματα χρονολογικά που ανέβηκαν στον Prefadoro και να δημοσιευτούν σαν ενιαίο ημερολόγιο, μιας πενταετίας κρίσιμης για τη χώρα μας και ειδικά για το Δήμο Ναυπλιέων.

Το τελευταίο διάστημα "κυκλοφόρησα" στο διαδίκτυο την ενημερωτική Nafplio-Press, που επειδή μ΄αρέσει να πρωτοτυπώ, να πατώ σε κάτι στέρεο και να το πηγαίνω πιο πέρα, παρουσίασα μια μορφή ενημέρωσης, με τα πλέον ενδιαφέροντα νέα της περιοχής και με ειδήσεις του διαδικτύου που πραγματικά αξίζουν κάποιος να γνωρίζει.

Η επιτυχία και η αποδοχή που κυρίως ενδιαφέρει, φαίνεται από τις μετρήσεις που ήταν και σε αυτή την προσπάθεια, γενναιόδωρες μαζί μου.

Αυτά και παρά τα όσα λέγονται, ότι είμαι ένας εγωίσταρος του κερατά και αυτό να συμπεραίνει κάποιος που διαβάζει αυτές τις γραμμές, πιστεύω ότι όποιος αυτοσαρκάζεται και "τσαλακώνει" τον εαυτό του δημόσια, όπως εγώ, μάλλον έχει ξεπεράσει τέτοια συμπλέγματα, απλά απολαμβάνει τον συντηρητισμό των άλλων.

Από αυτό το σκαλί, θα γράφω όποτε έχω κάτι να πω και όποτε έχω χρόνο, πρέπει να τελειώσω και το μυθιστόρημα.

Θα τα λέμε λοιπόν Αναπλιώτικα, για Αναπλιώτες και μη...

Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί διάλεξα αυτό το χρώμα, πολύ απλά γιατί αυτό είναι το κύριο χρώμα του Ναυπλίου, φυσικά πολλοί το γνωρίζουν...

Μάνος Περράκης

Για την αντιγραφή,

Prefadoros

Η φωτογραφία είναι από τις "Παλαιές φωτογραφίες του Ναυπλίου"

https://www.facebook.com/groups/545440435537591/