Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Στη χώρα που όλα είναι πλασματικά, ψεύτικα, μαϊμού...

Η εικόνα από το "Σαμαρικό" antinews
Έρχεται λοιπόν ο Αρμαγεδδών του Ασφαλιστικού, "σφαγή", "μακελειό", "ταφόπλακα", κράζουν οι διαμορφωτές, παραμορφωτές, φερέφωνα και παπαγάλοι της κοινής γνώμης.

Της κοινής γνώμης που το μεγαλύτερο κομμάτι της, ούτε διάβασε, ούτε θα διαβάσει τι ακριβώς λέει σε 170 σελίδες η πρόταση της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος, που βρίσκεται πλέον στην εντατική.

Αυτοί βέβαια που κράζουν, χέστηκαν για το συνταξιούχο, για την πάρτη τους φωνάζουν, να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση στο νέο τοπίο των μέσων ενημέρωσης που διαμορφώνεται.


Αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκτός φυσικά του ΚΚΕ, χέστηκαν για το συνταξιούχο, αυτούς τους νοιάζει μια ώρα αρχύτερα να ξανάρθουν στην εξουσία.

Σκληρά λόγια; Καθόλου, αν τους ένοιαζε δεν θα άφηναν τα Ταμεία απροστάτευτα, δεν θα μείωναν τους μισθούς και επομένως τα έσοδα των Ταμείων, δεν θα κούρευαν τα αποθεματικά τους, ούτε θα τα έπαιζαν στα αμαρτωλά ομόλογα.

Και είναι πρόκληση τα κόμματα που κυβέρνησαν δεκαετίες και διέλυσαν τελικά την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα, να γίνονται τιμητές ενός σχεδίου, που δεν είναι το καλύτερο βέβαια, στην κατάσταση όμως που βρισκόμαστε κάποια λύση πρέπει να βρεθεί.

Και είναι ακόμα πιο προκλητικό κάποιος ονόματι Θεοχαρόπουλος, που πολιτικά πριν λίγους μήνες δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του και που για να πιάσει στασίδι στη Βουλή πήγε στη Φώφη, που με τη σειρά της τον μάζεψε μπας και πάρει καμιά μονάδα παραπάνω από το Βενιζέλο και δείξει άξια της Προεδρίας του κόμματος, να λέει "Οι δικές μας προτάσεις, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά εμπεριέχουν βαθιές αλλαγές, έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με ταυτόχρονη διατήρηση της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής".

Τι λες ρε μεγάλε, επειδή έβαλες στην ταμπέλα "... Αριστερά" πίστεψες ότι είσαι πιο Αριστερός από πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ; Κάνε μας τη χάρη, γιατί πολύ απαλά σας πάνε όλοι.

Εσύ εκπροσωπείς το 1% του λαού και ο άλλος σε δυο αναμετρήσεις μέσα σε εννέα μήνες έχει πάνω από 35%, επομένως; Δουλειά σου είναι να βοηθήσεις να βρεθεί η καλύτερη λύση, σε αυτό που υπάρχει σήμερα.

Να το τελειώνουμε, για όλους αυτούς που παριστάνουν τους αγανακτισμένους, δεν μου λέτε σε ποια χώρα του κόσμου οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τους μισθούς, όταν μάλιστα η αναλογία εργαζομένων συνταξιούχων έχει φτάσει ένας προς ένα;

Που είσαστε όλοι εσείς που σκίζετε τώρα τα ιμάτια σας, όταν οι Σαμαράς και Βενιζέλος για χρόνια μας φλόμωσαν με την ανταγωνιστικότητα, που θα έφερνε επενδύσεις και ανάπτυξη και με αυτό πρόσχημα πετσόκοβαν τους μισθούς και τους έφτασαν στα 586,08 Ευρώ μικτά και στα 510,95 Ευρώ για τους νέους μέχρι 25 ετών; Ποιοι τελικά κέρδισαν; Πόσα έχασαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Αντί να το βουλώνετε, βγάζετε και γλώσσα...

ΝΔ: «άδικο και ανήθικο»

ΠΑΣΟΚ: "εκτός τόπου και χρόνου"

"Όξω ρεεεεεεε..." που θα΄λεγε και ο Παπαγιαννόπουλος.

Prefadoros

Υ.Γ. Πριν δεκαπέντε χρόνια ο Τάσσος Γιαννίτσης "εκδιώχθηκε κακήν κακώς" όταν πρότεινε κάποιες λύσεις για το Ασφαλιστικό που ίσως το έσωζαν. Τώρα, με την πίεση των δανειστών και την αδυναμία σε λίγο καιρό να μην υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που παρουσιάζεται, μήπως και το σώσουμε. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, σίγουρα οι όποιες θα δοθούν θα είναι επώδυνες, γι΄αυτό θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους και συμμετοχή ώστε το αποτέλεσμα να είναι κυρίως, ένα σύστημα βιώσιμο σε βάθος χρόνου.

Τι ψάχνω να βρω...