Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ποιος Μπακέτος ρε παιδιά... ο Αντιπεριφερειάρχης έβγαλε τον Κυριάκο!

Έχω πέσει από την καρέκλα και έχω κατουρηθεί στα γέλια, μακράν η καλύτερη πολιτική ανάλυση που έχει γίνει μέχρι τώρα στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Τι επιχειρηματολογία! Για χαχόλους κάθε είδους και περιοχής! Πρόβατα, χάπατα, βόδια!

Ο μαέστρος γητευτής τα οδήγησε στο μαντρί του Κυριάκου, και κλάμα ο Ανδριανός "που δείχνει σημάδια φθοράς", άσε η Παπαδοπούλου και τα άλλα παιδιά του Μεϊμαράκη.

Εκτός αν είναι χιουμοριστικό το κείμενο, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας, μέρες δύσκολες που είναι.

Ρε ποιος Γκόρτσος και Γρούεζας! Όπου θέλουμε τους πάμε, "η συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη στη νίκη του Μητσοτάκη δεν έχει περάσει απαρατήρητη", αυτό μας ενδιαφέρει, "το πολιτικό μέλλον του ανήκει".


Να μην σας τα λέω εγώ, διαβάστε τα στο φίλο μου τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, γιατί δεν πιστεύω να ήταν σε γνώση του Αντιπεριφερειάρχη και περιμένω άμεσα να καταδικάσει το κείμενο, ως υποβολιμαίο και δυσφημιστικό για τον ίδιο, γιατί τέτοιο είναι.

Εκτός αν συμφωνεί!

Prefadoros

Ο ρόλος-κλειδί του Βασίλη Σιδέρη στη Νίκη του Μητσοτάκη στην Αργολίδα

Σχεδόν τρεις εβδομάδες πέρασαν από τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία που έδωσαν τη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό και μελετώντας τους πίνακες με τις σταυροδοσίες στους δήμους της Αργολίδας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι κομβικός ήταν ο ρόλος ενός πολιτικού, γεννημένου μέσα από την κοινωνία, με πλήθος πιστών φίλων και ψηφοφόρων, του Βασίλη Σιδέρη.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος “σάρωσε” στις περιφερειακές εκλογές, συλλέγοντας πάνω από 10.000 ψήφους και περισσότερους από 6.500 στις βουλευτικές, ήταν ο άνθρωπος-κλειδί που στήριξε ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και αυτό είναι γνωστό και αναγνωρίζεται στα υψηλά κλιμάκια της γαλάζιας παράταξης.


Όπως βλέπετε στον πίνακα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΝΔ, στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, στον οποίο είναι ιδιαίτερα δραστήριος ο κ. Σιδέρης, ο Μητσοτάκης πήρε 587 ψήφους, έναντι 590 του Μεϊμαράκη, με την διαφορά όμως ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΔ είχε έναν ολόκληρο πολιτικό μηχανισμό να τρέχει γι’ αυτόν. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει ο νέος πρόεδρος 225 ψήφους περισσότερους από τον πρώτο γύρο!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως στο χωριό του κ. Σιδέρη, το Κουτσοπόδι, ο Μητσοτάκης το δεύτερο γύρο πήρε 89 ψήφους από τους συνολικά 179, φυσικά με τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη, που το πήρε “πατριωτικά” και του έδωσε 59 ακόμα ψήφους, που του έλειπαν από τον πρώτο γύρο.

Ανάλογη βοήθεια πήρε ο Μητσοτάκης και στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, για την οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ο κ. Σιδέρης και έχει πολλές και δυνατές διασυνδέσεις. Εκεί πήρε 174 ψήφους, όπου συγκριτικά με τους 129 που είχε στον πρώτο γύρο, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως ο “κύκλος” του Σιδέρη έδωσε ακόμα 45 ψήφους σε διάστημα λίγων ημερών.

Είναι γνωστό στις τάξεις της Ν.Δ. το γεγονός πως ο κ. Σιδέρης όρισε δικούς του αντιπροσώπους και συνεργάτες που “έσπρωξαν” την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο και αυτό απέφερε καρπούς και έδωσε τη νίκη στον Κυριάκο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που ο Σιδέρης “έδειξε” Μητσοτάκη, στο Δήμο Ναυπλιέων ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε 827 ψήφους αφήνοντας πίσω του τον κ. Μεϊμαράκη με 497, όταν στον πρώτο γύρο ο Κυριάκος είχε 137 ψήφους λιγότερους.

Τέλος, στο Δήμο Επιδαύρου ο Μητσοτάκης μάζεψε 169 ψήφους, έναντι 168 του Μεϊμαράκη, ενώ στον πρώτο γύρο, προτού κινηθεί δυναμικά ο Σιδέρης, είχε μόλις 105, δηλαδή 89 λιγότερους από τον αντίπαλό του.

Όπως μαθαίνουμε, η συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη στη νίκη του Μητσοτάκη δεν έχει περάσει απαρατήρητη και έδειξε ο ίδιος ο κ. Σιδέρης πως το πολιτικό μέλλον του ανήκει, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση του στη Ν.Δ., αντίθετα με τον κ. Ανδριανό που δείχνει σημάδια φθοράς με το πέρασμα των χρόνων και με τη γενικότερη στάση του στις εσωκομματικές εκλογές, που σχολιάστηκε αρνητικά από στελέχη και ψηφοφόρους.