Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Γιατί τους πήρε όλους ο πόνος για τους συνταξιούχους;

Ότι το Ασφαλιστικό σύστημα έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια, ούτε μυστικό είναι ούτε δεν το ξέρουν αυτοί που κυρίως είναι υπεύθυνοι, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν για δεκαετίες και η στυγνή εκμετάλλευση που επιφύλαξαν στον κόπο των εργαζομένων.

Σε όλους γνωστά, να μην τα επαναλάβω γιατί φαλίρισαν τα Ταμεία.

Θα μου πείτε, γιατί αφού χρόνια τώρα έβλεπαν την καταστροφή, δεν έκαναν κάτι να σταματήσουν τον κατήφορο;

Πολύ απλή η απάντηση, γιατί η όποια τακτοποίηση θα έφερνε σε σύγκρουση την εκάστοτε Κυβέρνηση με τα 2.663.345 συνταξιούχων που παίρνουν 4.564.104 συντάξεις το μήνα.


Εξωφρενικό; Εξωγήινο; Απίθανο; Απίστευτο; Όμως αληθινό, ναι αγαπητοί συμπολίτες, από τα επίσημα στοιχεία του ΗΔΙΚΑ, προκύπτει ότι οι κύριες συντάξεις είναι 2.914.505 και οι επικουρικές 1.649.599!!!  Το δε μηνιαίο ποσό για συντάξεις είναι 2.378.208.324 Ευρώ.

Αφήνουμε το ότι μέτρα και να παρθούν, δεν πρόκειται να λύσουν μακροπρόθεσμα το πρόβλημα όσο υπάρχουν αυτά τα νούμερα και ας δούμε την πολιτική ουσία όπως την υπολογίζουν, όπως την μετρούν, τα κόμματα.

Αυτά τα 2.663.345 συνταξιούχων είναι όλοι τους ψηφοφόροι, θυμάστε πόσες ψήφους στις τελευταίες εκλογές πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και μας κυβερνά; 1.926.526!!!

Είπατε τίποτα; Τι και αν λένε οι δανειστές ο θεός και ο βούδας, και η λογική,  να πάρουμε μέτρα γιατί έρχεται το χάος; Η ιερή ψήφος του συνταξιούχου είναι πάνω απ΄όλα.

Γι΄αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση από τους υποκριτές που μείωναν πριν τις συντάξεις, με αυτούς που αναγκάζονται να τις μειώσουν τώρα, για να παραμείνουν στην εξουσία.

Δυστυχώς οι νέοι που ελπίζαμε πως θα ανατρέψουν αυτό το φαύλο κύκλο διαφθοράς και σήψης, μόνο έτσι μπορώ να τον χαρακτηρίσω, προτιμούν να φεύγουν έξω, και καλά κάνουν, ή να ζουν με χαρτζιλίκι από τη σύνταξη του παππού ή να δουλεύουν με αισχρούς μισθούς και ανυπόφορες συνθήκες δουλειάς ή να αγωνίζονται, οι λίγοι, οι απελπιστικά λίγοι.

Και μεις, οι ληστές των ονείρων των παιδιών μας, έχουμε απαίτηση, αφού φάγαμε τα δικά μας με ευθύνη όλων μας, να φάμε και των παιδιών μας.

Προς δόξα των κομμάτων, του κάθε κομματόσκυλου, του κάθε βολεμένου νέου στο θερμοκήπιο διαφθοράς των κομματικών μηχανισμών, όσων έχουν εκλεγεί για να υπερασπιστούν υποτίθεται τα συμφέροντα του λαού, τα δικά μας.

Υποκριτές, όλοι εσείς που παίρνεται 1.500 Ευρώ σύνταξη από τα πενήντα σας και το παιδί σας να του βγαίνει ο πάτος για 500 Ευρώ και αν τα βρίσκει.

Υποκριτές, εσείς που διαμορφώσατε αυτή την  κατάσταση, άβουλοι εκτελεστές εντολών και τομαριστές, όλα για την εξουσία (σας).

Εξοντωθείτε μεταξύ σας στο βωμό της εξαθλίωσης του γέροντα των 300 Ευρώ.

Και δεν λυπάμαι καθόλου τους συνταξιούχους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ψήφισαν και ξαναψηφίζουν αυτούς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τους έβαλαν να πληρώνουν, φάρμακα και εξετάσεις, τους έκοψαν τη 13η και 14η και τους μείωσαν κατά 40 % τις συντάξεις, την πενταετία 2010-2014 και βρίζουν τώρα το "παλιόπαιδο", στην πιο αγαθή εκδοχή, τον Τσίπρα.

Να είμαστε δίκαιοι, καθείς με την ευθύνη του...

Prefadoros

Η τελευταία έκθεση της ΗΔΙΚΑ