Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Ναυπλιέων: "Ξεπατώστε ότι είναι πράσινο..."

Συμφωνώ με την ανακοίνωση της "Άλλης Πρότασης" για την ισοπέδωση του υδροβιότοπου, αλλά πολύ light βρε Μαργαρίτα, το πολύ-πολύ να σου απαντήσει ο Δήμαρχος "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" και κάνα εξαπτέρυγο σε μένα, τώρα που (ξανα)θίγω το θέμα.

Εδώ και κάμποσους μήνες δεν έχει μείνει φύλο όρθιο, μια για καθαριότητα, μια για επικινδυνότητα, μια για πλακοστρώσεις, μια το σκαθάρι και δεν ξέρω τι άλλο, έχει εξαφανιστεί το μισό πράσινο από το Ναύπλιο.

Γιατί δεν πάτε την ώρα που κλαδεύουν και κόβουν τα δένδρα, να ζητήσετε από τον Αντιδήμαρχο -που όλα τα σφάζει-, υπάρχουν εισηγήσεις, μελέτες, άδειες, αποφάσεις, ότι προβλέπει ο Νόμος για την κάθε περίπτωση;

Ο Αντιδήμαρχος μπορεί να νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, γιατί του το επιτρέπετε; Και σεις και η άλλη αντιπολίτευση του Δήμου βέβαια!


Ο Δήμος έχει επιστήμονες στην υπηρεσία του και η Δασική Υπηρεσία είναι απέναντι από το Νεκροταφείο, που είναι όταν σφαγιάζονται τα δέντρα; Φόβος ή απάθεια;

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τόσοι τόνοι ξύλα μέχρι τώρα, τι έγιναν; Υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται, τηρήθηκε; Ποιος θα απαντήσει; για να ζητήσω συγνώμη.

Σα να μην έφταναν τα δέντρα, είχαμε και το ξερίζωμα και ισοπέδωση στον υδροβιότοπο.

Εδώ δεν μιλάμε για καθαριότητα και καλλωπισμό, εδώ μιλάμε για καταστροφή της χλωρίδας και κατά συνέπεια της πανίδας που συνδέεται μ΄αυτήν.

Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ο καθένας βάζει πολλά στο μυαλό του, μπορεί ο Δήμαρχος να μας βεβαιώσει ότι η ισοπέδωση στον υδροβιότοπο δεν σχετίζεται με την πώληση των 105 στρεμμάτων της περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ;

Το ερώτημα είναι καλόπιστο, δεν υπονοεί τίποτα, αλλά καλό είναι ο Δήμαρχος να τοποθετηθεί.

Λέτε να κλαδέψουν και μένα που είμαι Παναθηναϊκός;;;

Prefadoros